معجزه زاج سبز مخصوص گل کاغذی

زاج سبز

گل کاغذی یکی از گیاهان رونده و زیبا و گلدار بوده که در شمال و جنوب کشور روی دیوارها و طاق نصرت‌ها کاشته شده و از بهار تا پاییز روی گل بوده و زیبایی چشمگیری به منزل یا حیاط هدیه می‌کند.

این گیاه برای گلدهی به چند شرط نیاز دارد؛ یکی اسیدی شدن خاک و افزودن آهن که هر دوی این‌ها در ساختار زاج سبز یا زاج اخضر وجود داشته و دلیل استفاده از این کود برای گل کاغذی می‌باشد. یکی دیگر از موارد گلدهی این گیاه، بزرگ نبودن گلدان و عدم آبیاری زیاد و نور کافی می‌باشد.

زاج سبز از نظر شیمیایی همان سولفات آهن دو ظرفیتی است و از نظر فیزیکی دارای کریستال‌های ریز و درشت آبدار می‌باشد. این محصول ممکن است به صورت یک آبه یا هفت آبه تولید شود و خلوص آن معمولا بین 18 درصد تا 22 درصد متغیر خواهد بود. 

تاثیر زاج سبز بر گل کاغذی

اهمیت کود سولفات آهن یا زاج سبز به عنوان ارزان‌ترین کود آهن در کشاورزی بر کشاورزان و باغداران پوشیده نیست. کود سولفات آهن سبز رنگ که دارای نام کامل‌تر کود سولفات آهن دو ظرفیتی هفت آبه و فرمول شیمیایی FeSO4 است، یک کود ارزان با کاربرد آسان بوده که ترکیب مناسبی با انواع کود حیوانی و کود آلی دارد. از طرف دیگر، کود سولفات آهن به علت دارا بودن خاصیت اسیدی، قادر است با کاهش pH خاک، قدرت جذب عناصر ضروری و ریزمغذی‌ها را توسط گیاهان افزایش دهد.

پودر زاج سبز

مزایای زاج سبز:

  • زاج سبز به علت بالا بودن درصد آهن، یکی از مناسب‌ترین کود شیمیایی به منظور تامین نیاز خاک به ریز مغذی آهن است. 
  • به دلیل دارا بودن سولفات (گوگرد)، اسیدیته خاک را افزایش داده و موجب جذب بهتر عناصر فلزی خاک‌های شور و آهکی توسط گیاه می‌گردد. 
  • این محصول دارای 20% آهن و 79% سولفات می‌باشد. 
  • برای کلیه محصولات زراعی، باغی، گل‌ها و گیاهان زینتی به خصوص برای گل دادن گل کاغذی استفاده می‌شود.
  • زاج سبز دارای کاربرد‌های مختلفی چون استفاده به عنوان کود کشاورزی و یا مصارف صنعتی نظیر آبکاری فلزات و تولید رنگ است.
  • تا حدودی باعث پیشگیری از بروز بیماری‌های قارچی می‌گردد. 
  • باعث جلوگیری از رشد و نمو جلبک و خزه در آب برکه و یا استخرها شده که به همین منظور در استخر ها علاوه بر کات کبود یا کلر، بسیار کاربرد دارد.
  • اهمیت آهن در تشکیل و نگهداری کلروفیل و تولید کربوهیدرات‌ها ضروری بوده و کمبود آن در گیاه، فقدان کلروفیل ،زردی بین رگبرگ‌ها و کاهش فتوسنتز را به دنبال دارد. در صورت کمبود آهن، سبزینه (کلروفیل) به مقدار کافی در سلول‌های برگ تولید نمی‌شود و برگ‌ها رنگ پریده به نظر می‌آیند. زردی برگ ناشی از آهک، شکل خاصی از کمبود آهن در گیاه است که بخش وسیعی از کشور ما را فرا گرفته است. وجود آهن در زاج سبز باعث تشکیل کلروفیل و فتوسنتز شده و از رنگ پریدگی، زردی و نکروزه شدن برگ‌ها جلوگیری می‌کند.
  • جهت اصلاح کمبود آهن چمن زارها و باغ‌ها قابل استفاده می‌باشد.
  • موجب تقویت رنگ سبز گیاهان و چمن‌ها می‌شود.
  • کود ایده‌آل برای اصلاح کمبود آهن بسیاری از گیاهان است.
  • به سرعت و بسادگی خزه و شبدر چمن را کنترل می‌کند.

با وجود این که زاج سبز یک کود بسیار مفید و کم زیان است، اما در مصرف آن باید اصول خاصی همچون میزان، روش و مقدار مصرف را رعایت نمود. 

نکات مهم:

  • سولفات آهن خاصیت واکنش‌پذیری داشته و چنانچه مدت زیادی در خاک باقی بماند، با عناصر مختلفی همچون اکسیژن واکنش داده و از دسترس گیاهان خارج می‌شود.
  • به منظور افزایش میزان جذب آن توسط گیاهان، بهتر است همزمان از کودهای حیوانی و آلی نیز استفاده شود.
  • سولفات آهن آبدار به دلیل دارا بودن میزان بالاتر اسید سولفوریک، برای مصرف در کشاورزی از سولفات آهن خشک مناسب‌تر است.
  • سولفات آهن در خاک آهکی عملکرد مناسبی ندارد؛ بنابراین پیش از مصرف باید این مشکل را برطرف نمود.
  • زمان ظهور گل و اوایل دوران تشکیل میوه از محلول‌پاشی سولفات آهن بر روی گیاه خودداری شود.
  • استفاده از این ماده به صورت یک تا دو سال در میان، از کمبود آهن جلوگیری می نماید و مصرف بیش از اندازه آن توصیه نمی‌گردد.
25,000 تومان65,000 تومان
75,000 تومان650,000 تومان
55,000 تومان650,000 تومان
75,000 تومان620,000 تومان

نحوه مصرف:

توصیه می‌شود که سولفات آهن در بهار یا اوایل تابستان استفاده شود.

برای تامین نیاز گیاهان به آهن، بهتر است این عمل را به مدت 6 الی 8 هفته تکرار کنید تا زمانی که رنگ زرد برگ گیاهان کاملا سبز شود.

میزان مصرف برای محصولات مختلف به شرح زیر است:

گل‌ها و سبزیجات: مقدار 2 قاشق غذاخوری کود سولفات آهن به ازاء هر 10 متر مربع از زمین کشاورزی استفاده شود. برای این منظور کود آهن را با آب و خاک مخلوط نمایید.

درخت و درختچه: نیم تا یک قاشق چایخوری کود سولفات آهن را در یک گالن آب (4 لیتر) حل نموده و در اطراف ریشه درخت بریزید.

چمن: دو فنجان سولفات آهن را در سه گالن آب حل نموده و در هر یکصد متر مربع از زمین چمن‌کاری شده مصرف نمایید.

نباتات زراعی: هنگام تهیه بستر بذر با سایر کودهای اصلی زیر خاک شود.

12 دیدگاه برای “معجزه زاج سبز مخصوص گل کاغذی

  1. فرزانه آیت اله زاده اصفهانی گفته:

    سلام . من از زاج سبز بسیار راضی هستم . گلهای کاغذی من یک هفته بعد از استفاده از این کود ، گل دادند و در عین حال برگهای سبز و سرحال و درشتی دارند .

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام،وقت بخیر
      خوشحالم گلهاتون شروع به گلدهی کردن
      زاج سبز در گلدهی گل کاغذی تاثیر خوبی داره

  2. آرین صدفی گفته:

    گل کاغذی من بعد از ۱۰ روز استفاده از زاج سبز هنوز گل نداده یعنی علتش چیه؟🤔

    • محمد تاجیک گفته:

      کوددهی باید مستمر باشه با یک و دو بار مصرف تاثیرش رو نشون نمیده ضمن اینکه باید شرایط محیطی رو هم بررسی و تغذیه رو تکمیل کنید یعنی در کنار زاج سبز از کودهایی مثل 36-12-12 و میکرو و هیومیک اسید نیز استفاده بشه.
      چند ساعت نور آفتاب در محل نگهداری باشه و تنش به گیاه وارد نشه و سایر شرایط محیطی هم مورد بررسی قرار بگیره

  3. زهرا خزاعی گفته:

    سلام، سال قبل با استفاده‌ات زاج سبز (یک قاشق غذا خوری زاج سبز را در گلدان ریختم و صبح روز بد به گلدان اب دادم که خیلی گل کاغذی داد امسال هم اینکار را میخواهم انجام بدم و امیدوارم مثل پارسال مفید باشد

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام
      این روش هم یکی از روشهای مصرف هست و قابل قبوله
      زاج سبز هم بصورت آبیاری و هم بصورت محلولپاشی و هم بصورت خاک کردن پودر در خاک قابل استفاده هستش (البته در روش محلولپاشی اسپری روی گل نباید انجام بشه)
      علاوه بر مصرف زاج سبز بهتره از کودهایی مثل 36-12-12 و هیومیک اسید هم استفاده کنید و شرایط محیطی رو تا حد امکان برای گیاه ایده آل کنید.

  4. زهرا خزاعی گفته:

    چند بار و با چه فاصله ای از زاج سبز بهتر است استفاده شود برای گل کاغذی و سایر گلهای ترسیمی مثل شمعدانی، یاس، کوکب و گلهای مختلف رز؟
    ممنون از راهنماییتون 🙏🌈

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      در واقع نسخه واحدی وجود نداره و ما بر اساس شرایط و نیاز توصیه میکنیم
      اما بصورت عمومی برای گل کاغذی و گلهای زینتی در فصل رشد ماهی یکبار بصورت آبیاری استفاده بشه خوب به نظر میرسه اما گاهی ممکنه این فاصله مصرف هم کم یا زیاد بشه

  5. احمد تاج گفته:

    سلام
    فرموده بودید کوددهی سولفات آهن ۶ تا ۸ هفته ادامه داشته باشد و در متن دیگری اگر درست متوجه شده باشم هر یک ماه یکبار را توصیه کردید، میخواستم ببینم بنده برای گلهای کاغذی خودم در چه فواصل زمانی کوددهی کنم و اینکه ترکیب محلول زاج سبز با کود مایع 12,12,36 بطور همزمان و استفاده از آن برای گلها مانعی ندارد؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام و درود
      توصیه های کودی عمدتا با توجه به شرایط گیاه ارائه میشود. برای گیاهانی که نسبت به گلدهی مقاوم هستد در فصل رشد میتوان دو هفته یکبار هم مصرف کرد. اما در حالت عادی نظر شخصی بنده مصرف ماهی یکبار زاج سبز است. این کود را با کود 36-12-12 هم میتوان همزمان استفاده کرد و مشکلی ندارد. اما باید دقت کنید برای مصرف در یک وعده باید دوز مصرف را تنظیم و میزان مناسب آب را به ترکیب اضافه کنید تا گیاه دچار مشکل نشود. در صورت احتیاط هم میتوانید کودها را جداگانه و در وعده های جداگانه و به موازات هم مصرف بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *