روش کاشت جارو چیست؟

کاشت جارو

کاشت جارو چرا و چگونه؟ شاید شنیدن عبارت کاشت بذر جارو در میان انبوهی از انواع بذر درخت کمی برای شما عجیب باشد، اما با شناخت گیاه جارو می‌توانید بهتر این موضوع را درک نمایید. درختچه جارو از جمله درختچه‌هایی است که رشد بسیار سریعی داشته و در کمتر از یک سال به ارتفاع مناسبی می‌رسد. کشت بذر درخت جارو برخلاف کشت بسیاری از انواع محصولات کشاورزی هزینه بسیار پایینی داشته و نیاز به نگهداری خیلی ویژه‌ای نیز ندارد. کاربردی بودن محصول تولیدی این درختچه نیز باعث شده تا فروش و سود حاصل از فروش آن نیز بالا باشد و از این رو از نظر صرفه اقتصادی نیز نگاه‌های زیادی را به سمت خود جلب نماید.

اما روش کاشت جارو چگونه است؟ کاشت بذر درخت جارو هر چند خیلی پیچیده و خیلی ویژه نیست اما با این حال نیاز به رعایت نکاتی دارد که در صورت عدم اطلاع کاربر از آن ممکن است محصول نهایی از نظر کیفیت در سطح پایینی قرار بگیرید. از این درختچه برای تولید جارو استفاده می‌شود. پس با این حساب اگر منظور و هدف شما از کاشت این بذر درآمدزایی و فروش باشد، بایستی با نکات و روش‌های صحیح کشت آن نیز آشنا باشید. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی دقیق روش‌های کاشت جارو پرداخته و نکات مهم نگهداری از آن را مرور کنیم. همچنین در انتها مزیت‌های خرید بذر جارو از اطلسی‌ها را نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.

بذر درخت

بذر جارو

12,000 تومان
85,000 تومان550,000 تومان

لوازم جانبی باغبانی

قیچی

270,000 تومان500,000 تومان
20,000 تومان320,000 تومان

کاشت جارو

کاشت جارو به چند بخش مهم تقسیم می‌شود. برای کاشت این بذر قبل از اعمال روش‌های نگهداری از آن مانند میزان آبیاری و نور محیطی و هم چنین زمان برداشت، بایستی نسبت به بسترسازی مناسب و آماده سازی خاک با استفاده از کودهای لازم اقدام شود. در ادامه نکات اصلی بستر سازی برای کاشت جارو را با هم مرور می‌نماییم.

زمان کاشت جارو

با توجه به این که زمان گلدهی بذر جارو در آب و هوای ایران فصل بهار می‌باشد، بهترین زمان برای کاشت آن نیز بعد از پایان فصل یخبندان در انتهای ماه اسفند و یا اوایل فروردین است. در این فصل هم خاک حاصلخیزی مناسبی پیدا کرده و دارای مواد غنی است و هم آب و هوا و دما به شرایط ایدئال رسیده است تا کاربران بتوانند با بهینه‌ترین حالت نسبت به پرورش این بذر اقدام کنند.

خاک مناسب برای کاشت بذر جارو

یکی از مزیت‌های بسیار خوبی که در پرورش علف جارو برای کاربران وجود دارد، امکان کشت آن در هر نوع خاکی است. بذر این درخت به هیچ وجه به خاک‌های مختلف حساس نبوده و در خاک‌های معمولی مناسب برای کشت بذر به راحتی رشد می‌نماید. البته بذر جارو از جمله بذرهایی اسیدی دوست بوده و در خاک‌های اسیدی به نسبت رشد بهتری را دارد؛ اما رعایت دو نکته در آماده سازی خاک مناسب برای کشت بذر جارو لازم است.

در درجه اول حتماً باید شرایط مناسبی برای زهکشی آب در خاک باغچه فراهم آورید. باقی ماندن آب زیاد در قسمت ریشه‌ها ممکن است باعث از بین رفتن و پوسیدن آنها شود. در درجه دوم باید بدانید که هر چه خاک غنی‌تر باشد هم کیفیت محصول نهایی بهتر شده و هم رشد آن سریعتر خواهد بود.

50,000 تومان465,000 تومان
ناموجود

لوازم جانبی باغبانی

بیلچه

75,000 تومان110,000 تومان
10,000 تومان690,000 تومان
45,000 تومان255,000 تومان

بستر سازی زمین برای کاشت جارو

برای باردهی مناسب و آماده سازی بهتر خاک می‌توانید عمل شخم زدن آن را در فصل پاییز انجام دهید. در پاییز و بعد از گذشت حدود دو هفته از برداشت محصول قبلی و آبیاری آن می‌توانید اقدام به شخم زدم و آماده کردن خاک برای کاشت جارو نمایید. بعد از شخم زدن نوبت به کرت بندی مناسب برای فراهم نمودن شرایط زهکشی در خاک باغچه می‌رسد. برای این منظور باید بدانید که فاصله مناسب برای کاشت بذر جارو حدود 80 تا 100 سانتی‌متر است و در کرت بندی باید این فاصله را برای کاشت جارو رعایت نمایید.

بستر سازی زمین برای کاشت جارو

کود دهی خاک برای کاشت جارو

یکی از نکات مهمی که در کاشت جارو و پروش این گیاه حائز اهمیت است، ارتفاع مناسب رشد این گیاه می‌باشد. اصولاً جاروهایی که با ارتفاع بیشتری رشد می‌کنند و به بازار عرضه می‌شوند، طرفداران زیادی داشته و جاروهای کوتاه کمتر در معرض توجه قرار دارند. از این جهت در سایت اطلسی‌ها توصیه می‌نماییم که برای کاشت بذر جارو حتماً در زمان آماده سازی خاک، از مقادیر مورد نیاز کود ازت برای غنی‌تر کردن خاک بهره ببرید. این کود شرایطی را فراهم می‌آورد تا گیاه در فاصله زمانی بسیار کوتاه رشد قابل توجهی داشته باشد و تا ارتفاع مناسبی برسد.

نحوه کاشت بذر جارو

کاشت جارو به چند روش امکان‌پذیر است. بهترین عمق برای کاشت بذر این گیاه عمق 20 میلی‌متری خاک است. از این ر و می‌توانید بذرها را روی خاک پاشیده و روی سطح آنها را با ترکیبی از خاک باغچه و کود بپوشانید. همچنین امکان کاشت قلمه‌های نیمه رسیده گیاه نیز در فصل تابستان وجود دارد.

10,000 تومان690,000 تومان
85,000 تومان550,000 تومان
10,000 تومان620,000 تومان

بذر درخت

بذر جارو

12,000 تومان

شرایط نگهداری از بذر جارو

بر ای باردهی مناسب محصول در هنگام نگهداری بایستی به نکات زیر دقت نمایید. استفاده از این نکات می‌تواند زحمات شما را در کاشت جارو به بار نشانده و بهترین کیفیت را در محصول نهایی ایجاد کند. این شرایط عبارت‌اند از:

  • حتماً باید باغچه را در ارتفاع‌های بسیار کم و رشدهای اندک بذر وجین نموده و گیاهان هرزه را از آن دور نمایید.
  • گیاه به سرما حساس است پس باید زمان‌بندی کشت آن را به نحوی برنامه ریزی نمایید که به سرمای زیاد نخورید.
  • گیاه به آبیاری زیادی نیاز ندارد اما در تابستان مراقب باشید که خیلی خاک باغچه خشک نشود
  • بهترین دما برای رشد گیاه 15 تا 25 درجه است
  • گیاه برای رشد نیاز به تابش مستقیم آفتاب در طول روز دارد
  • ارتفاع مناسب برای برداشت محصول بسته به شرایط بین 1 تا 3 متر است.

مزیت‌های خرید بذر جارو در اطلسی‌ها

سایت اطلسی با داشتن مشاورین حرفه‌ای در زمینه کاشت جارو و سایر انواع بذر درخت این اماکن را برای کاربران فراهم آورده تا در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره برای کاشت بذر جارو اقدام نمایند. از طرفی بذور موجود در سایت نیز از جمله بهترین‌ها و با کیفیت‌ترین انواع بذر این درختچه می‌باشد تا کیفیت محصول نهایی شما نیز تضمین شده باشد.

24 دیدگاه برای “روش کاشت جارو چیست؟

  1. حسین گفته:

    سلام من می خواهم جارو بکارم چطوری بذر تهیه کنم و چه کسی از من خریداری می کند

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بستگی داره چه نوع جارویی قرار است بکارید
      مثلا جاروهای شهرداری رو میتونید در زمین بپاشید و با دو سانت خاک بپوشانید و آبیاری کنید و بعد از اینکه جوانه زد و چند برگی شد به زمین اصلی انتقال داده و در زمین اصلی با فاصله حداقل 30 سانتی بکارید و هفته ای حداقل یکبار آبیاری کاملی داشته باشید . در روش دیگه میتونید بذرها رو مستقیم در زمین اصلی بکارید با فاصله و خاک رو مرطوب نگه دارید تا همونجا جوانه بزنه و بالا بیاد و بعد از چند برگی شدن اون میتونید آبیاری رو با فاصله بیشتر انجام دهید. خریدار این جاروها اغلب شهرداری ها هستند و حتی بذر اون رو هم میتونید بگیرید و به کشاورزان بفروشید البته بعضی برای ایجاد پرچین هم اقدام به کشت اون میکنند. اگر جارو زینتی باشه که یکم متفاوت هست و گیاهش رو به عنوان گیاه زینتی میتونید بفروشید که در اون صورت بهتره در گلدان کشت بشه و البته برای طراحی فضای سبز هم میشه بذر اون رو در پارکها و منازل کاشت و شکل داد که بسیار زیباست. برای تهیه بذر جارو نیز میتونید با همکاران ما در ارتباط باشید.

  2. سحر گفته:

    سلام سال قبل داخل زمین گیاه جارو کاشتیم امسال یونجه حالا جارو هم درومده چه سمی بزنیم که جارو از بین بره

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      قطعا هنوز جاروها کوچک و سبز و نرم هستن. بهتره بصورت فیزیکی حذف بشن و از خاک بیرون بیارید و از سم استفاده نکنید چون هم بسیار خطرناک هست و هم ممکنه یونجه ها هم آسیب ببینند بعلاوه سمی مخصوص این مورد هم نیست.

  3. مسعود گفته:

    سلام ایا جارو را میشود مثل شبدر رو ی زمین بپاشیم وابیاری ش کنیم بهترین روش کشت جارو

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله هم بصورت پاشیدن و هم بصورت ردیفی بوسیله دستگاه میشه کاشت اما در شیوه پاشیدن مقدار بذر خیلی بیشتری نیاز هستش حداقل دو برابر وقتی که با دستگاه کاشته میشه
      اما بهتره قبل از کاشت با یک جارو کار مشورت کنید تا بهترین شیوه با بازدهی مناسب رو بتونید انتخاب کنید

  4. نعیم گفته:

    سلام. من تو یه کلیپ دیدم برای کمک به محیط‌زیست و جلوگیری از گرم شدن زمین جارو بکارید. به خاطر خواص عجیب غریب این محصول. آیا صحت داره

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله تابش مستقیم آفتاب به سطح خاک دمای سطح خاک رو خیلی بالا میبره ولی تخقیقات نشون داده در قسمتهایی که جارو کاشته میشه و سایه میندازه دمای سطح خاک خیلی خیلی کمتر نشون میده و میشه گفت با کاشت این گیاه کم آب و مقاوم میتوان دمای سطح خاک محل اطراف کاشت رو تا حد قابل توجهی کاهش داد. ضمن اینکه کاشت این گیاه علاوه بر زیبایی و سر سبزی از فرسایش خاک هم جلوگیری میکنه.

  5. Ebrahim گفته:

    سلام نیم هکتار جارو کاشتم لطفاً راهنمایی کنید فاصله جاروها از هم چقدر باشه؟پنجاه سانت فاصله دارن خوبه؟

    • تاجیک گفته:

      سلام و درود
      در کل حداقل 30 سانت باید باشه فاصله جاروها اما بیشتر هم میتونه باشه بنابراین 50 سانت خوبه و فاصله مناسبی هستش.

  6. علی جلال گفته:

    با سلام، آیا میشود گیاه جارو شهرداری را قلمه زد و جای دیگری کاشت، و همچنین زمان قلمه زدن چه فصلی باشه بهتره؟ ممنون

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم
      از این گیاه قلمه نمیگیرند البته احتمال گرفتن قلمه ها در این گیاه صفر نیست اما بسیار بسیار کمه و عملا پیشنهاد نمیشه قلمه گرفته بشه
      با این حال در مورد زمان قلمه هم چون این گیاه در بهار تازه جوانه میزنه و حداقل دو سه ماه زمان میبره تا به اندازه قابل قبولی برسه اگر قصد قلمه زدن داشته باشید شاید بشه گفت در اواسط و اواخر بهار اما باز بستگی به اقلیم منطقه داره، عموما با گرم شدن هوا در تابستان گیرایی قلمه انواع گیاهان فضای باز به شدت کاهش پیدا میکنه

  7. رضالو گفته:

    سلام لطفا بعد از برداشت بفرمایید چکار کنیم (در مقابل نور افتاب یا سایه افتاب )خشک کنیم و چطور مثل بازار بسته بنذدی کرد؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر دوست عزیز
      در این زمینه اطلاع دقیقی ندارم. بهتره با یک جاروکار مشورت کنید قطعا بهتر میتونن راهنمایی کنند.

  8. رضا بیرنگ گفته:

    با سلام آیا بوته جارو برای گوسفند بعنوان غذا سمی است یا خیر یعنی آیا می توانیم بوته تازه جارو را به گوسفندان بدهیم

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      متاسفانه در این رابطه اطلاع کافی ندارم .
      بهتر است در این رابطه با کارشناس گیاهان زراعی مشورت کنید.

  9. فردین گفته:

    سلام ، بذر جارو های شما برای کشت در زمین تا چند متر رشد میکنه ؟ برای فروش جارو باید جارو بلند باشه برا همین میخواستم بدونم ارتفاعش تا چقدر و آیا برای خاک ضرر داره؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      این جارو زینتی هست و مناسب برای فراشی نیست.
      البته ارتفاعش نهایتا تا یک الی یک و نیم ممکنه برسه.
      برای خاک هم ضرر نداره اما شما باید به دنبال بذر جاروی فراشی باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
گفتگو را شروع کنید

ما معمولا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهیم.