گیاهان آپارتمانی مقاوم به گرما

7 گیاه آپارتمانی مقاوم به گرما

۱-گل پیچ شمعی (هویا) یا مومی

نام علمی: Hoya carnosa

خانواده: Asclepiadaceae

گل پیچ شمعی
گل پیچ شمعی ( هویا )

پیچ شمعی یک گیاه زینتی گرمسیری و همیشه سبز می‌باشد. برگ‌های آن ضخیم، به رنگ سبز تیره و متقابل است؛ نوع ابلق آن نیز جود دارد. گل‌های بسیار درخشان و زیبایی داشته که به ندرت به صورت مجتمع ظاهر می‌شوند.

این پیچ در مکان‌های گرم و در تابستان گل‌ می‌دهد و زمستان را به حالت رکود می‌گذراند. استفانوتیس یا یاس ماداگاسکار با شاخه‌های نازک بلند و خزنده و برگ‌های نسبتا ضخیم، متقابل کشیده و گل هایی به رنگ سفید لوله‌ای‌ شکل بسیار معطر، و اساپلیا با گل‌های بزرگ ستاره‌ای‌ شکل نیز از این خانواده‌ی گیاهی هستند.

تکثیر:

از طرق خوابانیدن شاخه می‌توان پیچ مومی را تکثیر کرد. پیچ شمعی،‌ به کمک قلمه نیز تکثیر می‌شود،؛ کافی است قلمه‌هایی از نوک ساقه به طول حداقل ۷-۱۰سانتی‌متر تهیه کنید که حداقل یک جفت برگ داشته باشد؛ این قلمه‌ها را در مخلوطی از پرلیت و پیت ماس قرار بدهید و برای این که خاک مرطوب باقی بمانند بروی آن پلاستیک بکشید و در مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم قرار بدهید.

شرایط اکولوژیکی مورد نیاز

  • نور

به مکانی روشن و پرنور اما به دور از تابش مستقیم آفتاب احتیاج دارد. در پاییز و زمستان، نور مستقیم مشکلی ایجاد نمی‌کند. برای گلدهی به چهار ساعت نور مستقیم احتیاج دارد و در فصول کم نور می‌توانید از لامپ‌های فلئورسنت در ۲۰سانتی‌متری از آن استفاده کنید. نور مستقیم باعث سوختن نوک و حاشیه برگ‌ها و خشکیدن غنچه‌ها می‌شود. نور کم هم باعث دراز شدن ساقه‌ها و فاصله برگ‌ها از هم می‌شود. برای نور مستقیم از ساعاتی استفاده کنید که نور خورشید داغ نباشد، مثل اول صبح.

  • آبیاری

آبیاری منظم به رشد و گلدهی کمک می‌کند اما نباید اجازه بدهید که خاک، خیس باقی بماند؛ بنابراین اجازه بدهید سطح خاک خشک شده و بعد به گیاه آب بدهید. خاک خشک یا غرقابی هر دو می‌توانند باعث ریزش غنچه‌ها و عدم تشکیل غنچه‌های جدید بشوند.

  • دما

دمای مناسب برای رشد این گیاه ۱۸- ۲۴ درجه است. اجازه ندهید دما کمتر از ۱۶درجه بشود.

50,000 تومان465,000 تومان

خاک

پرلیت

20,000 تومان95,000 تومان
20,000 تومان300,000 تومان
20,000 تومان320,000 تومان
  • خاک

پیچ شمعی به خاکی با زهکش مناسب احتیاج دارد. شما می‌توانید از مخلوط دو قسمت پیت ماس، یک قسمت پرلیت، یک قسمت خاک معمولی و یک قسمت خاک برگ استفاده کنید.

  • تعویض گلدان

گلدان را هر دو سه سال یک بار و نزدیک بهار تعویض کنید؛ در فصل گل‌دهی گیاه بهتر است گلدان را تعویض نکنید.

  • تغذیه

برای تغذیه در بهار و تابستان هر دو هفته یک بار از کود با فرمول ۱۰-۱۰- ۱۰ استفاده کنید. در پاییز و زمستان هم به گیاه کود ندهید.

آفات و مشکلات و نحوه مبارزه:

  • اگر مشاهده کردید سطح زیرین برگ‌های هویا با تارهای عنکبوتی آغشته شده است، با پارچه و یا اسفنج آغشته به سم سطح زیر برگ‌ها را تمیز کنید تا علایم برطرف گردد. عامل این عارضه کنه قرمز است و در شرایط مرطوب کاهش پیدا می‌کند.
  • اگر در زمستان برگ‌ها چین و چروکدار و منقبض شدند، یعنی خاک خیلی خشک است و گیاه در حال رفتن به استراحت زمستانه می‌باشد.
  • غنچه‌های هویا در اثر اشعه مستقیم آفتاب خشک می‌شوند. ساقه های دراز و منحرف و فاصله زیاد بین دو برگ و ظاهر نشدن گل‌ها می‌تواند به دلیل نور کم محیط باشد. زمانی که غنچه‌ها در حال تشکیل هستند، گیاه می‌تواند اشعه مستقیم را تحمل کند.
  • هوای سرد، برگ‌ها را پژمرده و کمرنگ می کند. سیاه شدن برگ‌ها در زمستان هم به دلیل هوای سرد است امادر تابستان ، به علت استفاده از ماده براق کننده شیمیایی می‌باشد. اگر هم دور برگ‌ها رنگ پریده و چروک خورده شدند، بدانید که هوا خیلی خشک است وحتما غبار پاشی انجام دهید اما گل‌ها را محفوظ نگه دارید.
  • گاز آشپزخانه و کلا هوای کثیف می‌تواند باعث پیچیدگی برگ‌ها و سقوط گل‌ها بشود. در صورتی که در فصل تابستان گلها سقوط کنند و غنچه‌های جدید هم ظاهر نشوند، باید آبیاری را تنظیم کنید زیرا گیاه در این شرایط خیلی تشنه است. اگر اصلا غنچه‌ای تشکیل نشود، می‌تواند به علت آبیاری بیش از اندازه باشد. حتما زهکش را بازدید کنید و اجازه دهید بین دو آبیاری خاک کاملا خشک شود. چکیدن قطرات شهد از گل‌ها یک اتفاق طبیعی است، بهتر است لوازم منزلتان را محفوظ نگهدارید.

۲-پلومباگو، یاس آبی، یاس دریایی یا آمیتیس

نام علمی: Plumbago

خانواده: Plumbaginaceae

یاس آبی

گیاه یاس آبی، بومی آفریقای جنوبی و درختچه‌ای کوتاه به طول ۷۵ تا ۱۰۰ سانتی‌متر است. گیاهی است بالارونده و محتاج قیم که ۸ تا ۹ ماه از سال روی گل بوده و یکی از زیباترین درختچه‌ها می‌باشد.

کاسه گل سبز، پیوسته و لوله‌ای شکل و پوشیده از کرک‌هایی با راس برجسته است. جام گل دارای لوله باریک و منتهی به پیاله ۵ لبه است. در مجموع گل آذین آن شبیه فلوکس بوده و از این جهت گاهی به آن فلوکس درختی گفته می‌شود. گل‌ها به رنگ آبی آسمانی است، در مناطق گرمسیری بسیار پر رشد بوده و به راحتی یک دیوار بلند را از بالا تا پایین پوشش می‌دهد.

شرایط اکولوژیکی:

  • نور

به نور کافی و کامل احتیاج دارد، گیاه را در برابر اشعه مستقیم افتاب در ظهر تابستان قرار ندهید، در زمستان گیاه را به سایه ببرید.

  • دما

گیاه را در زمستان در درجه حرارت ۷ و در بهار و پائیز در درجه حرارت ۲۰ نگهداری کنید.

  • رطوبت

در بهار و تابستان به آبیاری دو بار در هفته نیاز دارد، در هر حال خاک گلدان را مرطوب نگه دارید، هرگز اجازه ندهید آب اضافی در گلدان باقی بماند، آبیاری در زمستان را به هر ده روز یکبار کاهش بدهید و اجازه بدهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک شود.

  • تغذیه

بعد از ظهور گل‌ها، هر دو هفته یکبار یکبار با مواد غذایی مصنوعی مخصوص گیاهان زینتی طبق دستور سازنده گیاه را تغذیه مصنوعی کنید، در پائیز و زمستان تغذیه را متوقف کنید.

تخفیف!
10,000 تومان75,000 تومان
25,000 تومان690,000 تومان
10,000 تومان620,000 تومان
55,000 تومان650,000 تومان
  • خاک

مخلوطی از خاک برگ گیاه پیت،خاک لوم و شن بهترین محیط است.

تکثیر:

از طریق جدا کردن ریشه جوش‌ها و یا به عبارتی تقسیم بوته، بذر، خواباندن و نیز قلمه قابل افزایش است. ساقه‌های نیمه رسیده در تابستان برای گرفتن قلمه مناسب هستند. کاشت قلمه ساقه در بهار یا تابستان، قلمه ریشه در بهار، کاشت بذر در اواخر زمستان، تقسیم بوته در بهار باید انجام شود.

آفات و امراض و روش‌های مبارزه:

  • ظاهر شدن حشراتی با مواد چسبنده روی گل‌ها و غنچه‌ها: گیاه را با سم حشره کش نفوذی طبق دستور سمپاشی کنید.
  • ریزش برگ‌های جدید: گیاه از کمبود عناصر غذایی در رنج است، هر دو هفته یکبار طبق دستور گیاه را تغذیه نموده تا گل‌ها ظهر شوند.
  • باز نشدن غنچه‌ها: هوا سرد است و نور کافی نیست، گیاه را به محل گرم تری و با اشعه مستقیم آفتاب منتقل نمایید.
  • ریختن غنچه‌ها: هوا گرم و خشک می‌باشد، گیاه را به محل سرد با جریان ملایم هوا منتقل نموده و غبارپاشی با آب سبک و ولرم را انجام دهید.
  • قهوه‌ای رنگ و چین و چروک دار شدن برگ‌ها: هوا گرم و خشک است، گیاه را به محل سرد با جریان ملایم هوا منتقل نموده و غبارپاشی با آب سبک و ولرم را فراموش نکنید.
  • ریختن برگ‌های زیرین گیاه: آبیاری بیش از اندازه و خاک باتلاقی شده است، اجازه دهید سطح خاک خشک شود سپس آبیاری کنید، آب زیر گلدانی را خارج و زهکش را بازدید نمایید.
  • ظاهر شدن زخم‌های سفید و پنبه‌ای شکل روی برگ‌ها: حشره آفت عامل آن است، زخم‌ها را پنبه یا اسفنج آغشته به محلول سم حشره کش نفوذی خیس و یا گیاه را هر دو هفته یکبار با این سم طبق دستور سمپاشی کنید. در هنگام سمپاشی گل‌ها را محفوظ نگه دارید.
  • سیاه شدن برگ‌ها: عامل آن ممکن است استفاده از مواد براق کننده شیمیایی باشد، از آن‌ها استفاده نکنید.

۳-آدنیوم یا رز صحرا ((Adenium (Desert Rose)

نام علمی: Adenium obesum

آدنیوم یا رز صحرا
آدنیوم
آدنیوم ( رز صحرا )
رز صحرا

این گیاه معمولا همیشه سبز است اما در طبیعت و زمانی که دوره‌های خشکی وجود دارد برگ‌هایش خزان کرده و با بهبود شرایط رطوبتی محیط مجددا برگ‌ها رویش می‌کنند، البته سرما نیز می‌تواند موجب ریزش برگ‌های گیاه شود.

این گیاه به شکل بوته رشد می‌کند و به ارتفاع ۳-۱ متر می‌رسد، قسمت پایین تنه متورم است. برگ‌ها اکثرا در قسمت‌های بالای ساقه شکل می‌گیرند و بافتی چرمین، طول ۱۵-۵ سانتی‌متر و عرض ۳-۳/۰ سانتی‌متر دارند. گل‌های شیپور مانند آن ۵-۲ سانتی‌متر طول و ۶-۴ سانتی‌متر قطر با ۵ عدد گلبرگ دارند که به شکل طبیعی به رنگ قرمز الی صورتی می‌باشند اما رنگ سفید نیز در بین آنان یافت می‌شود، همچنین گل‌های دورنگه نیز وجود دارند.

زمان گلدهی بسته به شرایط رشد از اواخر زمستان تا اواسط بهار است و گاهی حتی قبل  از این که گیاه بعد از اتمام دوران رکود خود برگ بدهد گل‌ها شکوفا می‌شوند. امروزه نگهداری این گیاه به شکل بونسای رواج یافته است.

لوازم جانبی باغبانی

چسب حشرات

10,000 تومان

لوازم جانبی باغبانی

قیچی

270,000 تومان500,000 تومان
10,000 تومان690,000 تومان
ناموجود
15,000 تومان80,000 تومان
55,000 تومان650,000 تومان
10,000 تومان420,000 تومان
ناموجود

لوازم جانبی باغبانی

اسپری

65,000 تومان100,000 تومان
10,000 تومان300,000 تومان
20,000 تومان300,000 تومان
4,000 تومان85,000 تومان
85,000 تومان300,000 تومان
50,000 تومان465,000 تومان
85,000 تومان550,000 تومان
40,000 تومان85,000 تومان

شرایط اکولوژیکی:

  • آبیاری

نحوه آبیاری این گیاه همانند کاکتوس‌ها است. یعنی باید صبر کنید تا سطح خاک تا عمق حدود ۳-۲ سانتی‌متری خشک شود و سپس نسبت به آبیاری آن اقدام کنید. آبیاری بیش از اندازه و خیس بودن مداوم خاک منجر به پوسیدگی ریشه و ساقه این گیاه و مرگ آن می‌شود.

  • دما

 حداقل دمایی که این گیاه می‌تواند زنده بماند ۱۰ درجه سانتی‌گراد در طی شب است. همچنین آدنیومهای گلدانی حداکثر دما را تا ۳۵ درجه تحمل می‌کند.

  • نور

 این گیاه به نور مستقیم آفتاب نیاز دارد تا بتواند گل بدهد. مکان‌های کم نور موجب بلند و باریک شدن ساقه‌ها، عدم گلدهی و کاهش میزان برگ‌ها می‌شود. مکانی که آن را می‌کارید اگر از ۵۰-۳۰٪ سایه برخوردار باشد مناسب‌ترین مکان برای این گیاه است که علاوه بر دریافت نور کافی، مشکل سوختگی برگ‌ها در اثر آفتاب بیش از حد نیز پیش نمی‌آید.

  • خاک

به خاکی سبک با زهکش بسیار خوب نیاز دارد. مثلا می‌توان از مخلوط پرلایت، شن و قلوه سنگ‌های بسیار کوچک استفاده کرد. اگر از ماده‌ای مانند پیت در مخلوط خاکی این گیاه استفاده کنید شاید لازم باشد که هر ساله و یا هر دو سال یکبار نسبت به تعویض گلدان و مخلوط خاکی اقدام کنید تا خطر متراکم شدن مخلوط خاکی و در نتیجه نگهداری رطوبت و افزایش خطر پوسیدگی ریشه‌ها پیش نیاید. همچنین گلدان‌های سرامیکی و سفالی مناسب‌تر از گلدان‌های پلاستیکی هستند.

  • تغذیه

برای کوددهی می‌توان از کودی کامل، البته با نصف غلظت معمول هر ماه یک مرتبه در طی فصل رشد استفاده کرد. توجه داشته باشید که کوددهی در طی فصل رشد انجام می‌شود و بهتر است که بعد از شروع گلدهی گیاه برنامه کوددهی را آغاز کنید و قبل از آن به گیاه کود ندهید و در ماه‌های پاییز و زمستان نیز کوددهی را متوقف کنید. هنگام کوددهی ابتدا با مقداری آب گیاه را سیراب کنید و سپس محلول کود را به گیاه بدهید. دادن محلول کودی به گیاهی  که تشنه نیز می‌باشد می‌تواند منجر به آسیب‌رسی به ریشه‌ها شود.

  • تعویض گلدان

تعویض گلدان هر چند سال یکبار لازم می‌شود. گاهی بیرون آوردن این گیاه از گلدان قدیمی به دلیل گوشتی بودن ریشه‌ها و قطور بودن قسمت پایین ساقه مشکل است و لازم می‌شود که بدنه گلدان با چکش شکسته شود تا کمترین فشار و آسیب متوجه ریشه‌ها شود.

تکثیر:

قلمه یکی از راه‌های معمول تکثیر این گیاه است. از ساقه‌هایی به ضخامت یک مداد هستند می‌توان قلمه به طول ۱۵-۱۲ سانتی‌متر تهیه کرد. بهتر است که از ساقه‌هایی که به شکل مستقیم از تنه اصلی منشا گرفته‌اند قلمه تهیه کنید زیرا قلمه‌های بدست آمده از ساقه‌های فرعی ریشه‌دهی خوبی ندارند. جداسازی گل‌ها و برگ‌ها به ریشه‌زایی قلمه کمک خواهد کرد.

آفات و بیماری:

کنه تارعنکبوتی، شپشک آرد آلود، شته  از جمله آفات رایج این گیاه هستند. این گیاه در شرایطی که رطوبت محیط بالا است به بیماری‌های قارچی مانند انواع لکه های برگی و  سفیدک پودری حساس می‌شود همچنین اصولا وجود رطوبت همیشگی در خاک آنرا نسبت به پوسیدگی ریشه و ساقه اصلی حساس می‌کند.

۴-کالاته‌آ

نام علمی: Calathea makoyana

خانواده: Marantaceae

کالاته‌آ
کالاته‌آ _ 1

کالاتیا بومی برزیل است و دارای ریزوم بوده و ارتفاع آن به ۴۵ تا ۶۰ سانتی‌متر و گسترش آن به حدود ۳۰ تا ۴۵ سانتی‌متر می‌رسد. برگ‌ها تخم مرغی شکل و در حدود ۱۵ سانتی‌متر است. برگ‌ها در قسمت رویی سبز نقره‌ای با رگبرگ‌های مشخص، همراه با لکه‌های سبز تیره هستند و دمبرگ‌های طویلی دارند. در قسمت زیرین برگ، لکه‌ها به رنگ قرمز می‌باشند.

نیازهای اکولوژیکی:

  • آبیاری

در طی فصل رشد، خاک گلدان این گیاه هرگز نباید خشک شود و همیشه حالتی مرطوب باید داشته باشد. اما در زمستان بهتر است که در فاصله بین دو آبیاری سطح خاک گلدان تا حدودی خشک شود.

  • دما

در دمای ۲۱-۱۵ رشد مناسبی دارد اما دمای محیط این گیاه هرگز نباید به زیر ۱۵ درجه نزول کند.

  • نور

کالاته‌آ باید در مکانی روشن و به درو از نور مستقیم آفتاب نگهداری شود. نور کم محیط نقوش رنگین روی برگ‌ها را کم رنگ می‌کند در حالیکه نور شدید نیز موجب سوختن نوک برگ‌ها و گاهی نواحی سوخته بر روی پهنک برگ می‌شود.

  • خاک

 خاک این گیاه باید علاوه بر توانایی نگهداری رطوبت از زهکش خوبی نیز برخوردار باشد. مخلوطی از دو قسمت پیت موس +یک قسمت خاک معمولی +دو قسمت شن یا پرلایت و یا مخلوط خاک برگ+شن برای این گیاه مناسب است. همچنین از گلدانهای سفالی به جای پلاستیکی استفاده کنید زیرا به هوا اجازه عبور می‌دهد و گردش هوا در بستر کاشت بهتر صورت می‌گیرد.

  • تکثیر

متداولترین روش تکثیر این گیاه، تقسیم بوته گیاه مادری در فصل بهار و به خصوص هنگام تعویض گلدان گیاه است.

  • هرس

این گیاه به هرس خاصی نیاز ندارد مگر جداسازی برگ‌های موجود در پایین گیاه که به شکل طبیعی و بر اثر سن قهوه‌ای و خشکیده شده‌اند.

آفات و بیماری

  • لکه برگی باکتریایی از جمله بیماری‌های این گیاهان محسوب می‌شوند که در اثر آن زخم‌های آبدار بر روی برگ‌ها ایجاد می‌شود که بعد، سبز تیره تا سیاه رنگ می‌شوند. از خیس شدن برگها در زمان آبیاری جلوگیری کنید. ممکن است سموم باکتری‌کش حاوی مس به رفع این مشکل کمک کند.
  • سوختگی باکتریایی بیماری است که نواحی آبدار در طی رگبرگها ایجاد می‌کند که به سرعت به هم می‌پیوندند و به رنگ قهوه‌ای تا کرم درمی آیند. مبارزه با این بیماری آسان نیست و بهترین راه حذف گیاهان آلوده است. جلوگیری از خیس شدن برگسار در حین آبیاری و مصرف به موقع سموم قارچکش از جمله راه‌های مبارزه با این بیماری است.
  • پژمردگی ساقه و ریشه در اثر عامل قارچی از جمله مواردی است که بخصوص در اثر نامناسب بودن زهکش خاک گلدان و یا آبیاری بیش از اندازه به همراه سردی محیط رشد شیوع می‌یابد. می‌بایست خاک گلدان با زهکش مناسب تهیه کرد و گیاه را بیش از اندازه آب نداد .
  • بیماری ویروسی موزاییک خیار نیز ممکن است این گیاه را آلوده کند که موجب بروز لکه‌های زرد روشن بر روی برگ‌ها می‌شود و تنها راه مبارزه نیز از بین بردن برگ‌ها و یا گیاهی است که این علائم را نشان می‌دهند.
  • نماتدها از جمله آفات این گیاه محسوب می‌شوند. نوعی از نماتدها بر روی ریشه زخمهایی ایجاد می‌کنند و منجر به پوسیدگی ریشه و در نتیجه کاهش رشد گیاه و ضعف آن می‌شوند. بکارگیری مخلوط خاک ضدعفونی شده و همچنین مواد گیاهی سالم از جمله راه‌های پیشگیری از این آفت است.
  • لارو حشرات مختلف می‌توانند از قسمت‌های مختلف برگ تغذیه و سوراخهایی را بر روی آنان ایجاد کنند.
  • وجود شپشک‌ها بر روی سطح زیرین برگ‌ها و همچنین ریشه گیاه کالاته‌آ و تغذیه آنان از شیره گیاهی موجب ضعف رشد گیاه و کوتاهی قامت آن می‌شود و در مراحل شدید نیز ممکن است گیاه از بین برود همچنین به دلیل تولید ماده چسبناک عسلک سطح برگسار براق و چسبناک می‌گردد.
  • در اثر فعالیت کنه‌های گیاهی به موازات حاشیه برگ‌ها زخمهای کوچک ریز و آبدار و یا نواحی سوخته ایجاد می‌شود که در صورت شدت یافتن فعالیت این حشره ممکن است گیاه از بین برود.
  • کنه‌های تار عنکبوتی نیز باعث زرد شدن برگها می‌شوند و سطح زیرین برگ‌ها نیز مملو از تار عنکبوت می‌شود. اگر تعداد آفات کم است با تکه‌ای پارچه مرطوب برگها را پاک کنید در غیر اینصورت از سموم سیستماتیک استفاده کنید.

 

۵-شمعدانی

نام علمی:hortom  Pelargonium

خانواده: Geraniaceae

شمعدانی

 

شمعدانی _1

اکثر گونه‌های شمعدانی بومی آفریقا هستند. گونه و دورگه هایی از این گیاه برای نگهداری در آپارتمان‌ها سازگار شده‌اند و ارتفاع آن‌ها در خارج از آپارتمان (طبیعت) به ۱ الی ۲ متر هم می‌رسد و گیاهی چند ساله می‌باشد. گل شمعدانی برگ‌های بزرگ و پهن کنگره‌ای دارد. گل‌ها بزرگ و به رنگ سفید، قرمز و بنفش و به شکل گل آذین چتر ساده روی ساقه این گیاه ظاهر می‌شوند.

نیازهای اکولوژیکی:

  • نور

شمعدانی‌های معمولی به نور مستقیم آفتاب نیاز دارند البته آفتاب سنگین و شدید نیز برای آن‌ها زیاد مناسب نیست. بنابراین در تابستان باید شمعدانی‌ها را در سایه نگه داشت.

  • خاک

شمعدانی تقریباً در هر خاکی می‌روید. خاک گلدان مناسب برای آن مخلوطی است از سه قسمت خاک لوم خوب (خاک باغچه) و یک قسمت کود دامی پوسیده یا تورب و یک قسمت ماسه. به این مخلوط بهتر است مقداری کود شیمیائی مثلاً سوپر فسفات اضافه شود.

  • رطوبت

شمعدانی را باید در محلی نسبتاً خشک کشت و کار کرد و در آبیاری آن‌ها باید دقت داشت تا در فواصل دو آبیاری خاک تقریباً خشک شود البته شمعدانی پیچ و شمعدانی عطری نیاز بیشتری به آبیاری دارند و خاک آن‌ها باید مرتباً مرطوب باشد.

  • درجه حرارت

درجه حرارت مناسب برای شمعدانی ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد است دمای مناسب برای شمعدانی عطری ۵ تا ۱۰ درجه سانتی‌گراد است. تهویه هوای اطاق‌ها عامل مهمی در امر نگهداری شمعدانی است.

  • تغذیه

در زمستان نیازی به کود‌پاشی شمعدانی نیست اما در سایر فصول، محلول پاشی هر ماه با یک کود کامل و با غلظت کم مناسب است. کودپاشی و آبیاری بیش از اندازه باعث رشد و نمو برگی و کمی تعداد گل می‌شود.

  • تکثیر

ازدیاد شمعدانی از طریق قلمه‌گیری به آسانی امکان‌پذیر است و قلمه‌ها در هر بستری حتی در داخل آب ریشه می‌دهند هر قلمه باید درست از زیر یک گره قطع شود. قلمه‌ها بهتر است که درون ماسه و در محل گل‌خانه کاشت شوند، در روزهای اول قلمه‌ها را در سایه نگهداری می‌کنند، سپس به‌تدریج به آن‌ها نور کافی داده می‌شود تا رشد و نمو کنند. زمانی قلمه‌ها آبیاری می‌شوند که بستر کاملاً خشک باشد.

۶-زاموفیلیا

نام علمی: Zamioculcas Zamiifolia 

خانواده: Zamioculcas

زاموفیلیا
زاموفیلیا_1

این گیاه چندساله گرمسیری نام جواهر زنگبار را به خود گرفته است. برگ‌های زیبای این گیاه آن را در زمرۀ یکی از گیاهان آپارتمانی پرطرفدار قرار داده است. این گونه گیاهی به تنش‌های محیطی بسیار مقاوم است، به طوری که خشک کردن این گیاه به مراتب سخت‌تر از نگهداری و پرورش آن است. این گیاه دارای رشدی آهسته بوده و تا ۹۰ سانتی‌متری در محیط آپارتمانی رشد می‌کند.

منشا: شرق آفریقا

شرایط اکولوژیکی:

  • نور

بهترین رشد را در شرایط بهینه نور داشته اما نور غیرمستقیم و کم را نیز تحمل می‌کند. بهتر است از تابش مستقیم خورشید دور نگه داشته شود.

زاموفیلیا_3
  • رطوبت

این گیاه قادر به تحمل خشکی خاک بوده اما خشکی بیش از حد به آن آسیب می‌رساند بهتر است آبیاری زمانی صورتی گیرد که خاک آن کمی خشک شده باشد و رطوبت ۴۰ درصد محیط برای آن مفیدتر است.

  • دما

این گیاه در بازه دمایی ۲۴-۱۶ درجه سانتی‌گراد بهترین رشد را خواهد داشت.

  • خاک

تخلخل خاک بایستی به گونه‌ای باشد که از پوسیدگی ریشه جلوگیری شود. مخلوط یک قسمت خاک خوب به همراه یک قسمت شن و ماسه و پرلیت پیشنهاد مناسبی است.

  • کوددهی

تغذیه چهار بار در سال با کود مایع رقیق شده ایده مناسبی برای تغذیه و همچنین جلوگیری از سوختگی ناشی از مصرف کود زیاد است.

  • تکثیر

استفاده از ریزوم و قلمه‌های برگ

  • هرس

برگ‌های زرد شده و سوخته را چیده و ساقه را در صورت پوسیدگی با چاقو از انتها جدا کنید.

لوازم جانبی باغبانی

چسب حشرات

10,000 تومان

لوازم جانبی باغبانی

قیچی

270,000 تومان500,000 تومان
10,000 تومان690,000 تومان
ناموجود
15,000 تومان80,000 تومان
55,000 تومان650,000 تومان
10,000 تومان420,000 تومان
ناموجود

لوازم جانبی باغبانی

اسپری

65,000 تومان100,000 تومان
10,000 تومان300,000 تومان
20,000 تومان300,000 تومان
4,000 تومان85,000 تومان
85,000 تومان300,000 تومان
50,000 تومان465,000 تومان
85,000 تومان550,000 تومان
40,000 تومان85,000 تومان

نکات تعویض گلدان

  • چک کردن سوراخ زهکشی گلدان
  • توجه به عدم جمع شدن آب در زیر گلدان جهت جلوگیری از پوسیدگی ریشه
  • آبیاری فقط در زمان خشک شدن خاک

علت زرد شدن برگ‌ها

زرد شدن برگ‌های زامیفولیا به این علت این که ریشه‌های زیرزمینی این گیاه گوشتی است و مدت زیادی می‌تواند آب را در خود ذخیره کند. آب اضافی اول برگ ها را زرد و قهوه‌ای می‌کند، بعد باعث پوسیدگی ریزوم‌ها و در نهایت نابودی کل گیاه می‌شود. حدود هفته‌ای یکبار در تابستان و ۱۰ الی ۱۵ روز یکبار در زمستان آبیاری کافی است.

۷-کالانکوئه (kalanchoe daigremontiana)

کالانکوئه یک گیاه آفتاب دوست، متعلق به مناطق گرمسیری است که دارای نام‌های دیگری از جمله اشک عروس، اشک تمساح و غیره می‌باشد. دوستدار مناطق گرم و پر نور بوده و مقاومت زیادی به خشکی دارد.

کالانکوئه

شرایط اکولوژیکی

  • نور و دما

نیازمند نور متوسط تا زیاد، حرارت بالای خاک و دمای مناسب برای رشد ۲۰-۱۸ درجه سانتی‌گراد

  • رطوبت

بین دو آبیاری خشک شدن خاک ضروری بوده و از آبیاری بیش از حد خودداری کنید.

  • خاک

مخلوط خاک باغچه با ماسه و کود حیوانی یا خاکبرگ

  • کوددهی

نیازمند کود مایع رقیق هر دو هفته یکبار

  • تکثیر

قلمه برگ یا ساقه و بذر و پاگیاه

کالانکوئه_1

عوارض و درمان

زردی، خشکیدگی برگ، کوتوله شدن، عدم گلدهی: علت آن سفیک پودری ست که در اثر عدم تهویه مناسب بوجود می آید. عدم خیس کردن برگ ها از جمله راهکارهای پیشگیری است.

 آفات متداول: شپشک آرد آلود ، شته و حشره سپردار قهوه ای از جمله آفات شایع اشک تمساح هستند.

نکته: همه اجزاء این گیاه سمی بوده و خوردن هر یک از اجزاء آن باعث عدم تعادل ماهیچه قلب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
گفتگو را شروع کنید

ما معمولا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهیم.