ساخت دیوار سبز در منزل

ساخت دیوار سبز در منزل

یکی از مواردی که امروزه بین مردم بسیار طرفدار پیدا کرده طراحی و اجرای دیوار سبز در محیط بسته می باشد .

شاید عده ای تصور کنند که این امر بیشتر ویژه ی خانه های ویلایی باشد اما جالب است بدانید که امروزه با گیاهانی مقاوم و البته سازگار با فضا های داخلی و آپارتمانی می توان این دیوار های سرسبز را در هر نوع خانه ای ساخت .

دیوار سبز

اما وقعاً دیوار سبز چیست ؟ به چه صورت یک دیوار سبز طراحی و اجرا خواهد شد ؟ چه ویژگی هایی یک دیوار سبز باید داشته باشد ؟ چه گیاهانی برای دیوار سبز مناسب هستند ؟ این ها همگی سوالاتی هستند که با خواندن این متن به پاسخ آن ها دسترسی پیدا خواهید کرد .

در صورتی که شما هم جزو علاقه مندان به ساخت دیوار سبز در منزل و یا محیط کارتان هستید توصیه می کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید .

چه فضایی مناسب ساخت دیوار سبز در منزل است ؟

قبل از هر چیز باید در نظر داشته باشید که فضایی که می خواهید دیوار سبز را در آن قرار دهید اهمیت بسیار زیادی دارد .

اگر فضای شما نور کافی نداشته باشد شما نمی توانید هر نوع گیاهی را انتخاب کنید . عموم فضا هایی که در داخل خانه هستند از نور کافی برخوردار نیستند لذا نمی توان گیاهان غیر مقاوم به نور را در آن ها کشت داد و انتظار داشت سالم و سر حال بمانند ،البته اگر دیوار سبز خود را در تراس یا بالکن قرار می دهید می توانید از طیف گسترده تری از گیاهان استفاده کرده و مشکل کمتری خواهید داشت .

10,000 تومان690,000 تومان
55,000 تومان650,000 تومان
10,000 تومان620,000 تومان
25,000 تومان690,000 تومان

ساخت سازه‌ی دیوار سبز

ساخت سازه اولین و البته یکی از مهم ترین قسمت ها برای اجرای دیوار سبز می باشد ،در این روش شما می بایست سازه ای را بسازید که گیاه بتواند در چهارچوب آن رشد کند و یا آن را بپوشاند ، البته نمونه های آن را می توانید در بازار بیابید اما ساخت آن کار چندان دشواری نیست و می توانید بر اساس سلیقه و نظر خودتان یکی را بسازید .

انواع مختلفی از این سازه ها وجود دارد که ما در این مقاله به دو نوع آن ها اشاره می کنیم .

مدل اول که بسیار پر طرفدار است مدل توری شکل نام دارد ، این مدل معمول ترین و البته یکی از بهترین مدل های موجود جهت اجرای دیوار سبز در محیط مسقف می باشد .

قسمت پایین این مدل دارای محفظه ای برای کشت گیاه می باشد که گیاه با رشد خود می تواند قسمت توری را در بر گرفته و یک دیوار سبز بوجود آورد .

البته برای رسیدن به این ایده آل می بایست در قسمت مخصوص کاشت سازه ، گیاهان رونده ای کشت داد تا بتواند به آرامی رشد کرده و همه ی قسمت های توری را در بر بگیرد .

ساخت سازه‌ی دیوار سبز
دیوار سبز با توری فلزی

از جمله ی این گیاهان رونده می توان به سیسوس ، پوتوس ، اسکاندنس و پاپیتال اشاره کرد که از معمول ترین گیاهان رونده هستند و تا حدی هم با شرایط داخل منزل سازگاری دارند .

البته باید این نکته را مد نظر داشته باشید که چنانچه از نوع ابلق آن ها استفاده نمایید می بایست آن ها را در مکان هایی با نور بیشتر بگذارید، چون این سری از گیاهان نمی توانند در سایه و یا نور کم و غیر مستقیم رشد نمایند و چنانچه در محیط کم نور باشند به سرعت شادابی خود را از دست داده و رنگ ابلق آن ها کم رنگ شده و به سبزی می گراید .

دیوار سبز در فضای باز
یک نمونه دیوار سبز در فضای باز و به صورت مورب

 

اما مدل دیگری از این سازه ها وجود دارد که عموماً آن ها را به دیوار آویزان می کنند که به این مدل بطری های آویزان می گویند ، این نوع سازه ها بیشتر دست ساز بوده و نیاز به هیچ گونه تخصص و مهارتی برای ساخت ندارند .

کافی است تا از بطری های دور ریختنی نوشابه این سازه ها را بسازید، برای این کار بهتر است ابتدا قسمت های داخلی یک بطری را از یک سمت جدا کرده و در ادامه چند سوراخ کوچک زهکش ایجاد نمایید ، سپس ابتدا از لیکاپون جهت پوشش سوراخ های زهکش استفاده کرده و بر روی آن را با بستر آماده کاشت گیاهان آپارتمانی و مقدار کمی ورمی کمپوست پر نمایید .

البته باید درب آن را محکم ببندید ، پس از این کار می توانید با نخ و یا طناب آن ها را بر اساس سلیقه ی خود بهم متصل نمایید و سپس آن ها را آویزان نمایید، البته برای ساخت این سازه سعی کنید حدالمقدور از بطری های یک دست و یک اندازه با طرح و شکل یکسان استفاده کنید تا طرح و نمای آن زیبا تر شود .

گرچه نمی توان زیاد از جهت زیبا شناختی روی این مدل از سازه ها حساب کرد اما می تواند برای شروع گزینه ی بسیار مناسبی باشد .

 دیوار سبز به وسیله بطری های آویزان
دیوار سبز به وسیله بطری های آویزان

 

 دیوار سبز به وسیله بطری و استند فلزی
دیوار سبز به وسیله بطری و استند فلزی

 

خاک محفظه ی کشت سازه ی دیوار سبز :

خاک را می‌توان دومین فاکتور مهم در این سازه ها نام برد ، چون گیاه کاشته شده از آن ها جهت سالم ماندن و حفظ شادابی بهره گرفته و اگر از خاک نامناسب استفاده شود پس طبیعتاً بعد از گذشت مدت زمانی کیفیت رشد گیاهان کاشته شده افت خواهد کرد .

برای رشد هرچه بهتر گیاهان نامبرده باید یک ترکیب از خاک را آماده کنید و گیاه را در آن کشت دهید .

استفاده از لیکاپون (پوکه مخصوص کشاورزی) در پایین آوردن وزن سازه و خروج آب اضافی از سوراخ های زهکش قطعاً در حفظ و شادابی گیاهان نقش بسزایی خواهد داشت .

وجود گیاهانی که برگ هایشان به دلیل پوسیدگی ریشه و نبود زهکش مناسب زرد شده است در کنار سایر گیاهان سبز خوشایند نخواهد بود .

بهترین ترکیبی که می توان برای گیاهان رونده‌ی فوق نام برد استفاده از بستر آماده کاشت گیاهان آپارتمانی ، پیت ماس ، پرلیت و ورمی کمپوست می باشد .

بیشترین سهم را در این ترکیب بستر آماده کاشت گیاهان آپارتمانی خواهد داشت که کیفیت آن می‌تواند بسیار مهم باشد .

یکی از بهترین برند ها GRAMOFLOR بوده و این محصول بیس و پایه اش پیت ماس هست و در صورت استفاده از آن دیگر نیازی به استفاده از مکمل پیت ماس نیست ، اگر از سایر برند ها استفاده کردید ترجیحاً از پیت ماس کمک بگیرید چون این ماده رطوبت را حفظ خواهد کرد و در شادابی و طراوت گیاهان کاشته شده موثر است .

پرلیت هم در سبک کردن وزن خاک ، حفظ رطوبت خاک و زهکشی مطلوب خود خاک موثر خواهد بود .

آخرین قسمت ترکیب پیشنهادی ورمی کمپوست است ، کارشناسان اضافه کردن آن را به مقدار 10 الی 30 درصد از حجم خاک توصیه می کنند و موجب شادابی و تقویت گیاهان خواهد شد .

اهمیت تغذیه گیاهان دیوار سبز :

این نکته مهم را در نظر داشته باشید که هر ترکیب خاکی ، بعد از گذشت مدت زمانی خاصیت اولیه خود را از دست داده و باید با استفاده از کود های استاندارد خاک را تقویت کرد .

به دلیل قرار داشتن دیوار سبز در محیط سر پوشیده بهتر است به تقویت گیاهان اهمیت شایانی دهید چون در صورت تغذیه نکردن آن ها بعد از گذشت مدت زمانی رشد گیاهان دچار اختلال شده و برگ های جدید ضعیف و کوچک تر می رویند .

یکی از بهترین برند های تولید کننده کود Pokon می باشد ، این کمپانی محصولات خود را به صورت تخصصی و با تنوع گسترده عرضه کرده است .

محصولات این شرکت را می توان در سه گروه دسته بندی کرد :

1-کود پاور اسپری : این محصول به صورت آماده بسته بندی شده و کافی است کود را به صورت هفتگی بر روی برگ گیاهان اسپری نمایید تا از طریق برگ جذب گیاه شود .

 2-کود گرانول : در برخی از مکان ها مثل رستوران ، هتل و استودیو استفاده مداوم و هفتگی از کود ها وجود ندارد و یا خیلی سخت صورت می گیرد ، پس بهترین پیشنهاد برای این حالت ها استفاده از کود هایی که ماندگاری 3 الی 4 ماه در خاک دارند می تواند باشد .

این کود ها دانه های ریزی هستند که با سطح اولیه خاک ترکیب شده و با رسیدن رطوبت به آن ها در بازه زمانی حدود 3 ماهِ گیاهان را تغذیه خواهند کرد .

3-کود قلمی : این کود هم همانند کود های گرانول برای مدت طولانی اثر داشته و کود ها داخل خاک فرو رفته و اثر خواهد کرد ، لازم به ذکر است این دسته برای گیاهان سبز برگ و گلدار طراحی و تولید شده است .

4-کود های مایع : این سری خب جزو معمول ترین دسته کود ها بوده که باید به صورت هفتگی با آب ترکیب شده و طبق دستور درج شده بر روی محصول مصرف نمود .

شایان ذکر است که این گزینه تنوع و حق انتخاب بسیار زیادی برای شما خواهد داشت .

10,000 تومان420,000 تومان
50,000 تومان465,000 تومان
45,000 تومان255,000 تومان

خاک

پوکه

20,000 تومان400,000 تومان

3 دیدگاه برای “ساخت دیوار سبز در منزل

  1. نسرین نیکی گفته:

    خیلی عالی بود. مخصوصا قسمت آموزش دیوار سبز با بطری
    این روش میتونه از آلودگی محیط زیست به وسیله بطری ها که خیلی دیر تجزیه میشن کمک کنه و از آنها برای کاشت و پرورش گیاهان استفاده بشه و محیط حیاط را کلی تغییر بده
    بسیار ممنونم بابت این مقاله مفید و کاربردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
گفتگو را شروع کنید

ما معمولا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهیم.