چغندر ، فواید و مضرات آن چیست؟

انواع چغندر

بذر چغندر هم یکی از انواع بذر سبزیجات است که به دلیل خواص زیادی که دارد، مورد توجه قرار گرفته است. کشت آسان این بذر نیز باعث شده تا کاربران زیادی به فکر کشت آن در باغ یا خانه در گلدان بیفتند. گیاه چغندر در اصل به اسفناجیان بازمی‌گردد. دارای یک ریشه خوراکی شیرین به رنگ‌های بنفش تیره، سفید و یا زرد است که بسته به نوع و جنس آن شیرینی آن نیز متفاوت است. برگ‌های این سبزی البته طعم تلخی داشته و برای خام خوری خیلی مناسب نیستند. قدمت استفاده از بذر چغندر و کشت آن به زمان رومیان باستان بازمی‌گردد. گیاه چغندر در ایران معمولاً به صورت یک ساله کشت می‌شود و میوه آن برای استفاده به صورت آب پز و یا تهیه سالاد و برخی غذاها به کار می‌رود.

انواع چغندر

انواع چغندر برای استفاده در موارد مختلف کشت شده و به بهره برداری می‌رسد. برای شناخت بهتر این سبزی بهتر است انواع آن را با هم مرور کنیم.

  • چغندر قرمز

در میان انواع چغندر، چغندر قرمز با داشتن بیشترین استفاده بهترین نوع آن محسوب می‌شود. ریشه آن با رنگ قرمز و یا بنفش تیره روییده و به دلیل مزه شیرینی که دارد، به صورت آب پز استفاده می‌شود. به آن چغندر لبو نیز گفته می‌شود. بورانی، سالاد و ترکیب آن با برخی از غذاها از دیگر موارد استفاده از چغندر قرمز می‌باشند. برگ چغندر قرمز به دلیل مزه تلخی که دارد استفاده چندانی نداشته و بیشتر به عنوان غذای دام از آن استفاده می‌شود. البته در طب سنتی و تحقیقات صورت گرفته این برگ‌های سبز دارای خواص بسیار خوبی نیز هستند که گاها از این خاصیت‌های آن نیز برای مصارف دارویی بهره برده می‌شود.

  • چغندر دامی

چغندر دامی یکی دیگر از انواع چغندر است که ریشه‌هایی دراز و بی‌طعم داشته و برگ‌های آن بسیار بزرگ می‌شود. از این نوع چغندر به عنوان غذای دام استفاده می‌شود. البته این برگ‌ها نیز خاصیت‌های دارویی چغندر را دارا می‌باشند. به دلیل استفاده از این نوع از چغندر به عنوان غذای دام به آن چغندر علوفه‌ای نیز گفته می‌شود.

  • چغندر زرد

از نظر خواص و ترکیبات شباهت زیادی به چغندر قرمز دارد اما شیرینی آن کمتر از چغندر قرمز است. استفاده از این نوع چغندر نیز برای مصارف خوراکی است. از چغندر زرد که به آن چغندر طلایی نیز اطلاق می‌شود برای مصارفی همچون پخت سوپ، تهیه سالاد و برای ساختن برخی از دسرهای صبحانه کاربرد دارد.

  • برگ چغندر

در میان انواع چغندر این مدل ریشه خیلی بزرگی نداشته و برگ‌های آن کاربرد اصلی آن می‌باشند.

بذر سبزیجات

بذر برگ چغندر

10,000 تومان
50,000 تومان465,000 تومان
10,000 تومان690,000 تومان

فرق چغندر با لبو

فرق چغندر با لبو در چند بعد مختلف قابل بررسی است؛ اما در کل هر دو این سبزی‌ها از یک خانواده بوده و هم از نظر فواید و ترکیبات شباهت‌های زیادی به هم دارند و هم از نظر شکل و نوع مصرف مشابه هم می‌باشند. اصلی‌ترین فرق چغندر و لبو در نوع استفاده از آنها می‌باشد. لبو بیشتر به حالت بخار پز و یا آب پز استفاده می‌شود اما از چغندر برای پخت انواع سالاد و سوپ‌ها نیز می‌تواند بهره برد. یکی دیگر از موارد فرق چغندر با لبو در شیرینی بیشتری است که لبو دارد. گاها به لبو چغندر قرمز نیز اطلاق می‌شود. شیرین‌ترین نمونه چغندر که چغندر قرمز است، لبو نامیده می‌شود. استفاده هر دو این سبزیجات خاصیت‌های خاص خود را داشته و وجود آنها در وعده‌های غذایی می‌تواند بدنی سالم را برای کاربران ایجاد نماید.

خواص چغندر

خواص چغندر برای سلامتی بدن بسیار زیاد بوده و مصرف این ماده غذایی از سوی اطبای سنتی نیز به شدت توصیه می‌شود. یکی از خواص چغندر به دلیل داشتن فیبر بسیار زیاد برای لاغری است. استفاده از این میوه باعث می‌شود تا در طول روز احساس سیری داشته باشید و خیلی پرخوری نکنید.

خواص چغندر

یکی دیگر از مهم‌ترین خواص چغندر برای تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ مانند اکثر ریشه‌های خوراکی این ریشه نیز دارای مقادیر قابل توجهی آنتی‌اکسیدان می‌باشد که برای تقویت سیستم ایمنی و غدد لنفاوی بدن به کار گرفته می‌شود. کسانی که در معرض عفونت‌ها و باکتری‌ها قار دارند برای جلوگیری از التهاب و بهبود سریعتر این عفونت‌ها می‌تواند مصرف چغندر را نیز در دستور غذایی خود قرار دهند. از دیگر خواص چغندر می‌توان به کاهش فشار خون، افزایش فعالیت سلول‌های مغزی، پیشگیری از بیماری‌های چشمی، سلامت کبد، بهبود هضم غذا و جلوگیری از برخی بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها اشاره نمود.

مضرات چغندر

مصرف بهینه چغندر تقریباً بدن عوارض است اما مصرف زیاد آن می‌تواند با مضراتی نیز همراه باشد. از مضرات چغندر در مصرف زیاد می‌توان به مواردی از قبیل استفراغ، دل پیچه و گاها حساسیت اشاره نمود. خوردن برگ چغندر به دلیل تلخی زیاد این عوارض را به دنبال دارد. از دیگر مضرات چغندر می‌توانیم به عوارض آن برای بیماران دارای قند خون بالا اشاره کرد. چغندر سرشار از قند بوده و از آن برای تولید قند در کارخانه‌ها استفاده می‌شود. از این روز مصرف آن برای بیماران دیابتی خیلی توصیه نمی‌شود. از سایر مضرات چغندر در مصرف بالا نیز می‌توان به عوارض آن برای افراد دارای سوء هاضمه و ناراحتی‌های معده اشاره نمود. این افراد نیز بایستی در مصرف این سبزی نهایت احتیاط را داشته باشند و حتماً با پزشک برای مصرف این سبزی مشورت نمایند.

85,000 تومان195,000 تومان
85,000 تومان550,000 تومان
10,000 تومان620,000 تومان

خرید اینترنتی بذر چغندر

بذر چغندر دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها مصرف جداگانه‌ای دارند. از این رو کسانی که به دنبال خرید اینترنتی بذر چغندر هستند بایستی نسبت به این نکات آگاه باشند. در خرید اینترنتی بذر چغندر به نوع کسب و کار خود نیز باید دقت داشته باشید. در بخش مقالات آموزشی سایت می‌توانید روش‌های کشت بذر چغندر را مشاهده کرده و در صورت نیاز از روش‌های بیان شده برای کشت این سبزی در خانه یا باغچه استفاده کنید. با توجه به تجربه بالای کارشناسان خود سعی کرده‌ایم تا پکیج کاملی از آموزش روش کشت و انواع بذر این سبزی را آماده نماییم تا علاقه‌مندان بدون هیچ دردسری برای خرید آن اقدام نمایند. علاوه بر این افرادی هم که برای خرید این بذر سؤالات و ابهاماتی دارند می‌توانند از طریق راه‌های تماس مندرج در سایت با ما در ارتباط باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
گفتگو را شروع کنید

ما معمولا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهیم.